Automatizacija modela robotske ruke upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku LAD : završni rad - Šestak, Šimun (Š. Šestak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada je programiranje modela robotske ruke za ručni i automatski način rada upotrebom Siemensovog programirljivog logičkog kontrolora S7-1200. U oba načina rada, korisnik u svakom trenutku ima informaciju o trenutnoj poziciji robotske ruke. U ručnom načinu rada korisnik pritiskom na određenu tipku u simuliranom korisničkom sučelju pokreće ruku u smjeru koji tipka predviđa. Glavne značajke automatskog načina rada su naredbe resetiranja, prebacivanje jednog objekta i uzastopno prebacivanje objekata sa početne na odredišnu poziciju. Naredba reset ima najviši prioritet te u svakom trenutku može prekinuti izvođenje program i odvesti robotsku ruku u resetom zadanu poziciju.