Razvoj aplikacija za platforme proširene stvarnosti : diplomski rad - Šerbec, Matej (M. Šerbec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad opisuje razvijen prototip aplikacije HoloPair koja koristi Microsoftovu tehnologiju proširene stvarnosti u svojem ured ̄aju HoloLens. HoloPair rješava problem kako jednostavno i sigurno upariti dva ured ̄aja proširene stvarnosti. Za to je potrebno istražiti moguc ́nosti i performanse HoloLensa. Takod ̄er je potrebno opisati glavne principe kako se generiraju i prezentiraju hologrami korisnicima. Diplomski rad opisuje standardni razvojni proces aplikacija proširene stvarnosti i razvojni proces za HoloLens.