Upravljanje položajem servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i programskog paketa Machine Control Studio : završni rad - Štengl, Bruno (B. Štengl, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je ostvareno upravljanje položajem servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i programskog paketa Machine Control Studio. U programskom paketu Machine Control Studio ispitane su mogućnosti programiranja integriranog logičkog kontrolera u skladu sa standardom IEC 61131-3. Programskim paketom su ispitane karakteristike za upravljanje položajem servo pogona. U kontroleru je implementiran program za zadavanje referentnog položaja koji periodički mijenja položaj osovine motora između dvije zadane vrijednosti. Karakteristični odzivi sustava su snimljeni i grafički prikazani.