Sažimanje slika neuronskim mrežama : završni rad - Štruklec, Alen (A. Štruklec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazane su različite metode kompresije slika s naglaskom na kompresiju neuronskim mrežama. Proučene su neke speciﬁčnosti neuronskih mreža i razrađeni su detalji algoritma gradijentnog spusta i stohastičkog gradijentnog spusta. Također je opisan model autoenkodera te razvijena implementacija konvolucijskog autoenkodera.