Zaštita elektroenergetskog sustava pomoću numeričkih releja : diplomski rad - Šegović, Dora (D. Šegović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu detaljno su opisani numerički zaštitni uređaji Siemens SIPROTEC i IEC 61850 komunikacijski standard namijenjen inteligentnim elektroničkim uređajima za zaštitu. Razvoj i nastanak standarda potaknut je potrebom za zajedničkim radom opreme različitih proizvođača. Ovaj rad donosi kratki pregled tog standarda te njegovih važnijih dijelova za primjer njegove primjene za potrebe relejne zaštite. Analizirani su osnovni principi zaštite elektroenergetskog sustava s naglaskom na primjenu komunikacijskih shema za povezivanje releja. Na primjeru nadstrujnog numeričkog releja Siemens SIPROTEC 7SJ85 i programske podrške DIGSI 5 prikazan je postupak povezivanja i gradnje male podstanice u offline načinu rada.