Obrada podataka korištenjem programskog okvira Apache Spark : diplomski rad - Šteher, Dino (D. Šteher, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad bavi se usporedbom različitih ulaznih tokova podataka u Apache Spark. Rad je podijeljen u četiri dijela. U prvom dijelu dan je opis Interneta Stvari i primjene velike količine podataka u Internetu Stvari. Drugi dio sadrži arhitekturu sustava i tehnologije korištene za razvoj sustava. U trećem poglavlju dan je pregled korištenih ulaznih tokova podataka. Na kraju su prikazani rezultati provedenih testiranja sustava.