Automatizirano prikupljanje skupa podataka za ispitivanje sustava preporučivanja knjiga : završni rad - Šimić, Ivica (I. Šimić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Sustav za automatizirano prikupljanje podataka o knjigama sa web stranica. Za izgradnju sustava korišten je Python i njegove knjižnice specijalizirane za izvlačenje podataka. Korištene su knjižnice requests za inicijalni dohvat HTML-a, Selenium WebDriver za dinamičke elemente i lxml za parsiranje htmla. Sustav je napravljen tako da se može što jednostavnije primjeniti na različite web stranice uz uvjet da je semantika podataka ista. Podaci su spremljeni u CSV (Excel) i JSON formatu.