Proračun struja jednopolnog kratkog spoja : završni rad - Šimatović, Marko (M. Šimatović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je problematika jenopolnog kratkog spoja. Navedene su metode njegova proračuna, a detaljnije je opisana matrična metoda koja se koristi pri većim elektroenergetskim mrežama. U početku je općenito prikazan problem kratkog spoja, te njegovi uzroci i posljedice. Zatim su navedeni dijelovi elektroenergetske mreže, te njihovi utjecaji na struju kratkog spoja. Opisan je i poseban slučaj jednopolnog kratkog spoja, zemni spoj ili zemljospoj. Na kraju je provedena test mreža u NEplanu pri čemu je provedena usporedba struje jednopolnog kratkog spoja u ovisnosti o načinu uzemljenja, isto tako je provedena analiza dobivenih rezultata test mreže.