Identifikacija tipova 1D-signala pomoću polu-nadziranog dubokog učenja : diplomski rad - Šebrek, Tomislav (T. Šebrek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada, predložili smo metode za detekciju tipova grafova pokrivenosti na temelju polu-nadziranih modela dubokog učenja: autoenkodera i generativnih suparničkih mreža. Testirali smo performanse svih modela koristeći bazu koja sadržava očitanja s više referentnih genoma. Ručno smo označili dio podataka i usporedili rezultate s obzirom na količinu označenih primjera koji su bili korišteni prilikom treniranja. Ovu detekciju smo ugradili u proces sastavljanja i dobili dobre rezultate. Izvorni kod je dostupan na https://github.com/tomislavsebrek/diplomski.