Integracija heterogenih sustava korištenjem tehnologije Microsoft Azure Logic Apps : diplomski rad - Šeškar, Andrej (A. Šeškar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisana struktura Azure Logic App aplikacije i dan sažeti pregled njihovih najbitnijih funkcija i svojstava. Razvijena su dva programska rješenja. Kao primjer korištenja tehnologije Azure Logic Apps razvijena je jednostavna aplikacija na kojoj su demonstrirane mogućnosti korištene tehnologije, a potom je kao napredni primjer integracije računalnih servisa u oblaku razvijena aplikacija koja koristi usluge računalnog vida za kategorizaciju slika. Za izradu naprednog primjera je obavljen kratki pregled većine konkurentnih usluga za računalni vid koje su testirane na ispitnom skupu slika vozila u urbanom okruženju. Rad opisuje razvijenu aplikaciju za kategorizaciju slika i istražuje mogućnosti zamjene komponenti, npr. zamjenom mehanizma za pokretanje ili web servisa za kognitivno računarstvo. Opisan je izračun cijene održavanja aplikacije temeljen na cijeni izvršavanja nad odabranim skupom uzoraka. Rad zaključuje opisom nedostataka programskog rješenja i mogućnostima za daljnji razvoj.