Senzorski čvor za kontinuirano praćenje temperature primjenom razvojnog sustava STM32F4 Discovery Board : završni rad - Šarić, Ivana (I. Šarić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Postoji više tipova temperaturnih pretvornika koji koriste različite metode pri mjerenju iznosa temperature. Otporničkim elementima se mijenja otpor u ovisnosti o temperaturi. Termistori, također, mjere temperaturu na temelju promjene otpora, ali od otporničkih elemenata imaju veći temperaturni koeficijent koji može biti pozitivan (PTC) i negativan (NTC). PTC termistorima otpor raste porastom temperature i ne koriste se za mjerenje temperature nego kao elementi za zaštitu. Termoparovi su aktivni pretvornici koji izravno pretvaraju termičku energiju u električnu. Poluvodički temperaturni pretvornici za mjerenje temperature koriste temperaturnu karakteristiku PN-spoja. Senzorski čvor realiziran je pomoću razvojnog sustava STM32F4 Discovery Bord i šest temperaturnih mjernih pretvornika. Za komunikaciju s mikrokontrolerom mjerni pretvornici koriste sljedeće komunikacijske protokole: 1-wire, I2C i SPI. Kako bi komunikacija bila moguća, potrebno je inicijalizirati komunikacijske protokole ili analogno digitalni pretvornik, uskladiti cikluse čitanja i pisanja te ispisivanja podatka. Za programiranje je korišteno razvojno okruženje Keil uVision. U sklopu ovoga rada izrađene su tiskane pločice korištenjem programskog alata Altium Designer.