Sustav za neinvazivno praćenje i analizu prometa na CAN sabirnici : diplomski rad - Šestok, Jurica (J. Šestok, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Korištenje raznih komunikacijskih protokola uvelike olakšava komunikaciju i razmjenu podataka. Jedan od komunikacijskih protokola je i CAN protokol koji je iznimno popularan u autoindustriji i šire. Kod stavljanja u pogon sustava koji koriste CAN komunikaciju potrebno je na neki način analizirati podatke i tok podataka. U ovom radu potrebno je istražiti i opisati specifikacije CAN protokola. Cilj ovog rada je razviti sustav za neinvazivnu analizu i praćenje, pohranu i prikaz podataka na CAN sabirnici. Sustav je potrebno implementirati u operacijskom sustavu Linux, na Raspberry Pi računalu. Potrebno je opisati kako taj sustav instalirati i koristiti.