Razvoj elektroničkog podsustava za ultrazvučno mjerenje smjera i brzine vjetra : završni rad - Šestok, Jurica (J. Šestok, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađen je tijek izrade mehaničke konstrukcije, elektroničkog sustava i tiskane pločice koji su zaduženi za slanje i primanje ultrazvučnih signala koji služe određivanju smjera i brzine vjetra. Detaljno je opisan proces izrade mehaničke konstrukcije koja udovoljava zadanim kriterijima, proces izrade elektronike i testiranje primitivnog modela iste korištenjem testne pločice(protoboarda). Opisani su i veći problemi i izazovi s kojima se trebalo nositi ne bi li se sustav dovršio na način da udovoljava svim funkcionalnim zahtjevima.