Implementacija Bloom filtera za analizu mrežnog prometa : završni rad - Šindija, Ivan (I. Šindija, 2017)
Sažetak na hrvatskom: TCP protokol je ranjiv na napade tipa SYN poplave i jedan od efikasnih načina obrane je Bloom filter. Bloom filteri su efikasne strukture podataka koje služe za pohranu velike količine podataka u mali memorijski prostor i omogućavaju brze provjere je li podatak sadržan u filteru. Vrijeme potrebno za provjeru pripadnosti Bloom filtera je neovisno o količini podataka sadržanih u Bloom filtru. U radu je analizirano ponašanje Bloom filtera prilikom obrade TCP prometa s ciljem provjere SYN-ACK/ACK(SYN) parova paketa. Na generiranim primjerima prometa ispitan je postotak lažno pozitivno prepoznatih paketa za tri različite implementacije brojećeg Bloom filtera. U radu je prikazana analiza ovisnosti efikasnosti Bloom filtera o broju primijenjenih hash funkcija i veličini internog polja.