Razvoj sustava obrnutog njihala zasnovanog na načelu inercijalne sile : diplomski rad - Šaponja, Milenko (M. Šaponja, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazan je mehatronički pristup razvoja sustava obrnutog njihala sa zamašnjakom. Glavna namjena ovog sustava je testiranje i ocjenjivanje naprednih struktura upravljanja. Dan je pregled s detaljnim objašnjenjima svih aspekata dizajniranja takvog sustava: matematički model, mehanički dizajn, električki dizajn i dizajn sustava upravljanja. Nakon zadovoljavajućih simulacijskih testova, mehaničke komponente su 3D tiskane i sustav je sastavljen u stvarnosti. Sustav upravljanja je implementiran na ugradbenom računalnom sustavu.