Aplikacija za prepoznavanje istosmjernih električnih mreža za platformu Android : završni rad - Štorga, Matej (M. Štorga, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Električna shema je grafički prikaz međusobno povezanih simbola koji predstavljaju komponente električne mreže. Današnja tehnologija nudi mogućnost izrade programa koji bi mogli prepoznati takvu shemu. U ovom završnom radu opisane su karakteristike i mogućnosti Android aplikacije za prepoznavanje grafičkih elemenata i teksta koji se pojavljuju u električnim shemama. Detaljno je opisana izvedba aplikacije koja omogućava fotografiranje električne sheme, prepoznavanje elemenata sheme i pronalaženje veza među njima te pridruživanje vrijednosti parametara elemenata. Na temelju prepoznatog sadržaja generira se formalni model koji je pogodan za daljnju automatiziranu analizu.