Vizualizacija i virtualizacija zvuka : diplomski rad - Škrnički, Darko (D. Škrnički, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu predstavljene su neke od tehnika koje se koriste za virtualizaciju i vizualizaciju zvučnih impulsa. Primjena u medicini je od posebne značajnosti i stoga je jedno poglavlje posvećeno objašnjenjima i predstavljanjem metoda. Poseban naglasak je dan na obradu mikrofonskih nizova i obradu više kanalnih signala koji se pritom dobivaju. Pritom su dani temeljni principi i metode lokalizacije izvora. Vezano uz samu lokalizaciju posebna pažnja je dana na realizaciju akustične kamere.