Razvoj progresivnih webovskih aplikacija : diplomski rad - Šandić, Agneza (A. Šandić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Progresivne webovske aplikacije su suvremene aplikacije predviđene prvenstveno za mobilne uređaje. One objedinjuju najbolje karakteristike mobilnih nativnih i mobilnih webovskih aplikacija. Odlikuje ih pouzdanost rada čak i u uvjetima nestabilnosti veze, brzina reakcije na interakciju korisnika te privlačan izgled koji daje dojam instalirane aplikacije na uređaju. U ovom radu je detaljno objašnjen način rada i implementacija osnovnih komponenti koje čine jednu aplikaciju progresivnom, a to su: uslužna skripta, arhitektura ovojnice aplikacije, manifest webovskih aplikacija i automatske obavijesti. Objašnjene su prednosti ovih aplikacija te dat kratak osvrt kakav će njihov utjecaj biti na budući razvoj mobilnih aplikacija. Za verifikaciju teza iznesenih u radu, izrađena je ogledna aplikacija.