Aplikacija za pregled zauzeća prostorija na operacijskom sustavu Android : završni rad - Šaler, Luka (L. Šaler, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema mojeg rada bila je izrada aplikacije za pregled zauzeća prostorija na operacijskom sustavu Android. Opisani su formati elektroničkog zapisa kalendarskih događaja (CSV i ICalendar), ukratko je opisan Google Kalendar, a i Google Calendar API. Objašnjeni su osnovni koncepti Android aplikacija (Aktivnosti, Usluge, Namjere, Primatelji namjera, Pružatelji sadržaja i Manifest datoteka). Također, opisan je model višenitnosti, te su navedene prednosti i mane kod korištenja tog modela. Prikazano je korisničko sučelje aplikacije, a nakon toga je i objašnjeno kako su implementirani bitniji dijelovi aplikacije.