Sustav za sigurno i učinkovito udaljeno izvođenje studentskih programskih vježbi : završni rad - Šegina, Petar (P. Šegina, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad daje osvrt na zahtjeve i tehničke poteškoće u ostvarivanju sustava za udaljeno izvođenje i vrednovanje studentskih programskih vježbi. Nakon kratkog pregleda postojećih rješenja, opisuje zahtjeve i značajke poželjnog sustava te nudi idejno rješenje koje zadovoljava te zahtjeve. Konačno, obrađuje konkretno rješenje ostvareno pomoću tehnologija Docker i Spring te opisuje način ostvarenja učinkovitog razmjernog rasta pomoću arhitekture bazirane na mikroservisima i izvršnim Docker slikama. Ostvareno rješenje ponuđeno je kao tehnologija otvorenog koda te se može iskoristiti u ostvarenju složenijih i zahtjevnijih sustava.