Interoperabilna simbolička usluga pozicioniranja u zatvorenim prostorima : diplomski rad - Šako, Višeslav (V. Šako, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovim diplomskim radom prikazan je proces razvoja cjelokupnog sustava za pozicioniranje u zatvorenim prostorima. Diplomski rad sastoji se od sedam poglavlja. U prvom poglavlju iznesen je pregled mogućih rješenja za pozicioniranje u zatvorenim prostorima i tehnologije koje se mogu koristiti. U drugom poglavlju opisane su tehnologije i tehnike koji se koriste u ovom rješenju. U trećem poglavlju opisana je arhitektura cjelokupnog sustava, a potom svaka sastavnica je opisna. Opisan je dizajn, korištene tehnologije i kako su implementirani simbolički, specifični i globalni enabler, a isto to je učinjeno i za mobilne aplikacije (iOS i Android). Nakon toga u četvrtom poglavlju imamo opisane slučajeve upotrebe koji su prikazani dijagramom slučajeva upotrebe i sekvencijskim dijagramom. U petom poglavlju nalaze se upute za korištenje mobilnih aplikacije za pozicioniranje i web administratorske aplikacije. I na kraju su rezultati testiranja sustava koji su provedeni u zgradi na testnoj lokaciji.