Poslužiteljski sustav za autoriziranu kontrolu pristupa u okolini pametnog ureda : završni rad - Šako, Višeslav (V. Šako, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovim završnim radom prikazan je proces oblikovanja baze podataka i administratorske web aplikacije sustava za autoriziranu kontrolu pristupa u okolini pametnog ureda. Završni rad se sastoji od pet poglavlja. U uvodu je iznesena motivacija za razvoj sustava za kontrolu pristupa prostorijama. Zatim slijedi osvrt na obilježja pametne kuće/ureda. U sljedećem poglavlju navedene su komponente implementiranog sustava za kontrolu pristupa, , a potom su u fokusu komponente sustava razvijene tijekom izrade ovog završnog rada. Opis modela baze podataka predstavljen je u četvrtom poglavlju. Opisan je i prikazan ER model, potom i relacijski model te je na kraju je objašnjena implementacija baze pomoću JPA i Springa. Na kraju je opisana i sama web aplikacija te njena implementacija korištenjem programskog jezika Java, HTML-a, CSS-a i JavaScripta. Izrađena aplikacija omogućava pregled soba, korisnika i njihovih prava korištenja soba te uvid u povijest korištenja pojedinih soba. Uz to aplikacija omogućava administratoru brisanje, dodavanje i izmjenu soba, korisnika i njihovih prava.