Sažimanje sentimenta u studentskim upitnicima predmeta : završni rad - Šaina, Filip (F. Šaina, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sažimanje sentimenta jest zadatak obrade prirodnog jezika koji kombinira sažimanje teksta i analizu sentimenta. Osnovna ideja jest generirati sažetke subjektivnih tekstova koji u obzir uzimaju polaritet sentimenta prema pojedinim aspektima proizvoda ili usluge. Sustavi za zažimanje sentimenta omogućavaju analizu velikih količina subjektivnih tekstova, npr. korisničkih recenzija ili komentara na društvenim mrežama. Jedna zanimljiva i korisna primjena sažimanja sentimenta jest analiza studentskih upitnika o predmetima, kod kojih studenti iskazuju svoje mišljenje o pojedinačnim aspektima predmeta.