Detekcija igrača u snimkama nogometnih utakmica temeljena na dubokom učenju : diplomski rad - Šafranko, Davor (D. Šafranko, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se problemom detekcije igrača u snimkama nogometnih utakmica koristeći duboko učenje. Dan je kratak uvod u područje računalnog vida te probleme koje to područje rješava. Opisane se konvolucijske neuronske mreže te metode slaganja dubokih modela i načini njihova učenja. Zatim su opisane neke metode dubokog učenja za detekciju i semantičku segmentaciju. Također je opisan model za semantičku segmentaciju terena i igrača implementiran u ovom radu. Na kraju su prikazani i komentirani rezultati implementiranog sustava za semantičku segmentaciju.