Segmentacija panoramskih rendgenskih snimaka ljudske čeljusti : diplomski rad - Šikić, Lucija (L. Šikić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Razmatra se problem semantičke segmentacije panoramskih rendgenskih snimaka ljudske čeljusti. U tu su svrhu obrađene duboke konvolucijske neuronske mreže te su detaljno opisane metode i postupci za njihovo učenje. Definirani su problemi detekcije objekata i semantička segmentacija na razini primjerka. Za semantičku segmentaciju korištena je konvolucijska neuronska mreža koja paralelno detektira objekte i konstruira segmentacijske maske. Mreža je implementirana u radnoj okolini TensorFlow. Za njezino su učenje, validaciju i testiranje korišteni umjetno generirani snimci ljudske čeljusti. Na kraju su prikazani i rezultati segmentacije na stvarnim snimcima.