Sustav za upravljanje aktivnim automobilskim ovjesom : završni rad - Svetec, Karlo (K. Svetec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je ukratko opisan princip rada automobilskog ovjesa i podjela na aktivni i pasivni ovjesni sustav. Objašnjen je način rada i osnovne komponente aktivnog automobilskog ovjesa, kao i način realizacije jednog takvog sustava. Navedene su i opisane sklopovske komponente potrebne za izradu sustava za upravljanje i način njihovog spajanja. Rezultat rada je sustav za upravljanje aktivnim automobilskim ovjesom u statičkim uvjetima ostvaren uporabom mikrokontrolera ATmega328P. Na kraju rada predložene su izmjene koje bi omogućile rad sustava u dinamičkim uvjetima.