Implementacija igre za učenje strojeva s konačnim brojem stanja : završni rad - Suman, Luka (L. Suman, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Prvo se prolazi kroz teoriju automata. Automat je definiran kao matematički model koji se sastoji od stanja i prijelaza između njih. Automat započinje u početnom stanju te redom čita znakove s ulaza. Za svaki ulazni znak automat prijeđe u novo stanje. Izlaz automata se može gledati ovisno o završnom stanju u kojem automat stane nakon čitanja ulaznog niza ili se izlaz automata može gledati ovisno o svim stanjima kroz koja je prošao. Dana je motivacija učenja automata kroz igru te ideja same igre. Zatim je prikazana implementacija igre i primjer gradnje automata i simuliranja na razini. Na kraju su dane upute za korištenje u kojima su detaljno objašnjene funkcionalnosti igre.