Detekcija sudionika u prometu u snimkama prometnica pomoću dubokog učenja : završni rad - Sukno, Matija (M. Sukno, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U uvodnom dijelu definirao sam problem koji ću pokušati riješiti u ovom radu a to je detekcija pješaka i automobila na slikama prometnica. Drugo poglvlje započeo sam sa konvolucijskim slojevima koji se sastoje od malih filtera koji "kližu" po ulaznoj mapi te obavljaju operaciju konvolucije. Također sam demonstrirao izgradnju jednog jednostavnog konvolucijskog sloja pomoću knjižnice Tensorflow. Osim konvolucijskih slojeva objasnio sam ulogu slojeva sažimanja i potpuno povezanih slojeva. Od aktivacijskih funkcija spomenuo sam sigmoidu i reaktivacijsku funkciju. Također sam objasnio kako funkcionira metoda slučajnog izostavljanja neurona(Dropout) i koja je njena uloga. U trćem poglavlju definiao sam klasifikator koji sam izgradio za klasifikaciju automobila i pješaka. Također sam prošao kroz postupak treniranja i testiranja klasifikatora koji na skupu za testiranje ostvaruje točnost od 0.971. U četvrtom poglavlju objasnio sam postupak izrezivanja sličica a u petom sam naveo rezlultate projekta.