Automatizacija modela peći s okretnim stolom upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Sučevac, Mario (M. Sučevac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisana je automatizacija modela peći s okretnim stolom pomoću Siemens SIMATIC S7-1500 PLC-a kao i konfiguracija vizualizacijskog sučelja pomoću WinCC programskog alata. Sam program pisan je u TIA portalu koristeći programski jezik SCL (strukturirani programski jezik). Ostvarena su dva načina rada, automatski i ručni. U automatskom načinu rada se pomoću razvijenog upravljačkog algoritma upravlja cjelokupnim modelom, dok se u ručnom načinu rada upravlja pojedinim dijelovima samog modela.