Tehnike zaštite programskog koda od reverznog inženjerstva na operacijskom sustavu Linux : završni rad - Šarić, Darian (D. Šarić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Zloćudni kod koristi vrlo složene metode zaštite od reverznog inženjerstva čija zadaća je što više otežati otkrivanje funkcionalnosti koju kod sadrži. Međutim, takve metode i tehnike koriste se i prilikom zaštite komercijalne programske podrške budući da proizvođači pokušavaju zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i spriječiti neovlaštenu distribuciju. Ovaj rad demonstrira na jednostavnom zloćudnom programu kako su primjenjene osnovne tehnike zaštite od analize, reverznog inženjerstva i debuggiranja.