Sustav za beskontaktno mjerenje temperature : diplomski rad - Subotić, Daniel (D. Subotić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Sklopovlje sustava za beskontaktno mjerenje temperature čine centralni upravljački sklop izrađen u sklopu završnog rada, tiskane pločice sa zaštitnim sustavima za koračne motore i temperaturni senzor. Programski algoritam generira PWM signale koji upravljaju koračnim motorima. PWM signali osiguravaju sinusni valni oblik struje koja teče kroz namotaje motora što omogućuje glatko i tiho okretanje motora. Za upravljanje sustavom pomoću računala koristi se USB. SCI komunikacija je ostvarena između mikrokontrolera i USB primopredajnika, dok je I2C komunikacija ostvarena za čitanje podataka iz temperaturnog senzora. Omogućeno je ručno upravljanje pomoću tipkala na centralnom upravljačkom sklopu. Ispravan rad sustava provjeren je mjerenjem temperature otpornika kroz koji je puštena konstantna struja. Ovisno o tipu senzora, uređaj ima vrlo široki raspon različitih primjena. Umjesto temperaturnog senzora stavljena je antena za mjerenje magnetskog polja te je izmjereno magnetsko polje oko mikrotrakaste linije na koju je spojen RF signal.