Primjena binarne klasifikacije na problem pronalaska najboljih prijatelja na društvenoj mreži : diplomski rad - Stupalo, Maja (M. Stupalo, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Društvene mreže su jedan od najpopularnijih usluga temeljenih na internetskoj infrastrukturi, dok je Facebook najpopularnija društvena mreža. U ovome radu pokušava se binarnom klasifikacijom podijeliti prijateljstva na Facebooku u one koji su bliski prijatelji i one koji nisu, promatrajući njihove parametre komunikacije. Ispituje se uspješnost predviđanja algoritama nadziranog učenja, nad podacima dobivenim s društvene mreže, kako bi se predvidjelo jesu li prijatelji bliski ili ne.