Upravljanje energetskim stanjima uređaja Arduino : završni rad - Škrlec, Branimir (B. Škrlec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Potrošnja energije u današnje vrijeme raste nevjerojatnom brzinom. Jedan od razloga za to povećanje je i dostupnost visoko tehnoloških uređaja. Upravo je to izazvalo sve veća ulaganja u istraživanja u nove oblike energije i nove načine uštede energije. Kako bi se smanjila potrošnja energije potrebno je isključiti što više mogućnosti pojedinog uređaja u fazi kada se ne koristi. Kako bi se ovaj princip jasnije razumio, u sklopu ovog rada opisani su načini uštede energije uređaja Arduino isključivanjem pojedinih sklopova integriranih na razvojnu ploču., te ponovno uključivanjem istih po potrebi, odnosno u ovom radu ovisno o vanjskom satu. Uočljivo je da su uštede i u ovako jednostavnim slučajevima značajne te da bi gore navedeni princip mogao biti primijenjen i za potrošače većih razmjera.