Raspoznavanje i verifikacija identiteta : završni rad - Stuburić, Klara (K. Stuburić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ukratko je objašnjeno što su to neuronske mreže i strojno učenje. Naglasak je na konvolucijskim mrežama te su svi slojevi tih mreža detaljno objašnjeni. Cilj je bio napraviti arhitekturu mreže koja će pomoću klasifikacije slika iz ulaznog skupa slika osoba odrediti njihov identitet. Opisano je što se sa slikama događa prilikom učenja mreže te koji se algoritmi i metode pritom koriste. Za kraj je ukratko objašnjena implementacija mreže i prikazani su rezultati.