Raspodijeljeni sustav ugradbenih računala za generiranje sažetaka korištenih za zaštitu lozinki : diplomski rad - Strojan, Eduard (E. Strojan, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ostvarenje raspodijeljenog sustava ugradbenih računala (čvorova) različitih performansi korištenih za računanje sažetaka lozinki. Ovi čvorovi za komunikaciju koriste OpenMPI, implementaciju MPI-a i inačicu softvera John the Ripper za računanje sažetaka. Izmijenjena inačica programa John the Ripper korištenog u ovom radu omogućava povezivanje čvorova različitih performansi u jedan distribuirani sustav kako bi zajedno radili na računanju sažetaka lozinki dobivenih iz rječnika. Broj riječi koje svaki čvor obradi je upravo proporcionalan brzini tog čvora. Drugim riječima, od brzih čvorova će se tražiti obrada većeg broja riječi nego od sporijih čvorova. Korištenje ove tehnike podijele opterećenja postignuta je najveća paralelna efikasnost, što rezultira velikim ubrzanjem u usporedbi s pristupom kod kojeg je svakom čvoru dodijeljen jednak broj riječi na obradu, neovisno o brzini tog čvora.