Modeliranje luka u visokonaponskim prekidačima : završni rad - Šepetanc, Karlo (K. Šepetanc, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Projektiranje visokonaponskih prekidača najčešće podrazumijeva dvije obaveze: prikaz utjecaja prekidača na elektroenergetski sustav i određivanje geometrije komore za gašenje električnog luka. U ovom radu su detaljno razrađene metode simulacije prekidača u strujnom krugu i obrađeni su elementarni fizikalni procesi električnog luka u plinovima i vakuumu.