Izvedba ubrzivača za duboko učenje u heterogenom sustavu s procesorom RISC-V i tehnologijom FPGA : diplomski rad - Strižić, Luka (L. Strižić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad istražuje binariziranu implementaciju neuronske mreže na heterogenom računalnom sustavu koji je zasnovan na RISC-V instrukcijskom setu, zvanom PULPissimo, koristeći akcelerator množenja i zbrajanja, te uspoređuje njene performanse s dvije obične neuronske mreže, od kojih jedna koristi akcelerator, a druga ne. Mreže su učene na računalu viših performansi, te je samo unaprijedni prolaz implementiran na PULPissimu, kako bi se zadovoljio češći način korištenja neuronskih mreža. Unaprijedni prolaz nije imao koristi od akceleracije zbog dodatnih troškova postavljanja posla, sporog pristupa memoriji, neoptimirane implementacije i malene mreže, iako, binarizirano računanje je pokazalo očekivano poboljšanje performansi i korištenja memorije.