Duboko učenje za detekciju registarskih pločica korištenjem mobilnih uređaja : diplomski rad - Škriljak, Mateja (M. Škriljak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sustavi za automatsko čitanje tablice imaju razne primjene, od sustava sigurnosti i kontrole prometa do olakšavanja parkinga. Postupak se sastoji od dva koraka: detekcije tablice na slici te raspoznavanja teksta na tablici. Detekcija tablice na slici je složen problem analize slike. U okviru rada su istraženi modeli za detekciju objekata temeljeni na dubokom učenju. Implementirano je rješenje koristeći Faster R-CNN metodu. Sustav je učen na generiranom skupu slika tablica te je model evaluiran i analizirane su njegove mogućnosti.