Identifikacija parametara istosmjernog motora i parametriranje PID regulatora brzine vrtnje primjenom relejnog postupka : završni rad - Strelec, Ian (I. Strelec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proveden je postupak estimacije nepoznatih parametara istosmjernog motora pomoću Matlab/Simulinka, te je na temelju dobivenih vrijednosti izgrađen model motora i simulacijski provjerena opravdanost korištenja relejnog postupka pri parametriranju PID regulatora. Također, regulacijski krug sa mogućnošću automatskog parametriranja PID regulatora pomoću relejnog postupka je implementiran i experimentalno provjeren na Arduino Uno ugradbenom računalnom sustavu.