Projektiranje laboratorijskog postava kuglice na platformi primjenom mehatroničkog pristupa : diplomski rad - Šantorić, Nikola (N. Šantorić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljen je postupak mehatroničkog projektiranja laboratorijskog postava kuglice na pokretnoj platformi namijenjenog za eksperimentalne provjere naprednih postupaka upravljanja. Predstavljeni postupak projektiranja sastoji se od nekoliko cjelina i to: projektiranja mehaničkog, električnog i računalnog dijela sustava. Mehanički dio sustava projektiran je korištenjem alata SolidWorks. Kao računalna platforma za implementaciju upravljačkog algoritma odabran je STM32f4 Discovery zbog povoljnog omjera performansi i cijene. Nakon izrade sustava razvijen je odgovarajući matematički model njegovog vladanja kao podloga za projektiranje sustava upravljanja. Na temelju razvijenog modela sustava u radu je projektiran linearni kvadratični regulator. Dobiveni regulator je implementiran na STM32f4 Discovery platformu i eksperimentalno provjeren.