Prijenos audio podataka u stvarnom vremenu korištenjem WiFi mreže : diplomski rad - Storjak, Ivana (I. Storjak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu diplomskog rada osmišljen je sustav za generiranje, prijenos, zaprimanje, reprodukciju i mjerenje signala. Radi detekcije izvora kašnjenja mijenjani su različiti parametri programskog okvira GStreamer, uz promjenu odašiljača i prijemnika. Kao odašiljačke komponente korišteni su LinkIt Smart 7688 i Carambola 2. Nadalje, kako bi se ispitao utjecaj driver-a korištene su sljedeće zvučne kartice: CM108, CM6307A, CM6317, Hama 7.1 surround i TLV320. Sa svrhom prijamnika korišteni su HP Pro- Book 4520s i HP ProBook 4540s. GStreamer je korišten za zaprimanje, prijenos i reprodukciju audio signala generiranog od strane Arduino Uno mikrokontrolera, koji se također koristi kao platforma za mjerenje latencije. Signal je uspješno prenesen WiFi mrežom i reproduciran na dva prijamnika istovremeno.