Fiskalna blagajna za platformu Windows Phone : završni rad - Stojanović, Petar (P. Stojanović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je izrada aplikacije za Windows Phone uređaje čija je glavna funkcionalnost fiskaliziranje računa. Razvijeno programsko rješenje omogućuje i manipulaciju artiklima, storniranje i ispis računa te generiranje izvješća. Aplikacija je razvijena koristeći razvojno okruženje Visual Studio 2015 te programski jezik C#. Arhitektura rješenja uključuje stolno računalo s kojim se mobilni uređaj povezuje koristeći WCF servis. Aplikacija je prilagođena kafićima, iako bi se uz manje preinake mogla koristiti u bilo kojoj grani ugostiteljstva. Prilikom razvijanja rješenja težilo se da sučelje bude što jednostavnije i intuitivnije za krajnje korisnike.