Algoritam straničenja velike baze podataka genoma : završni rad - Stjepanović, Mateo (M. Stjepanović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Straničenje velike baze podataka se odvija u dva koraka. Prvi je podjela baze podataka na manje cjeline (baze podataka manjeg memorijskog kapaciteta). On je ostvaren pomoću bash skripte koja, uz sqlite3 naredbe, uspijeva napraviti kostur originalne baze te SQL upite za punjenje baze podacima. Drugi korak je samo straničenje koje iterira po svim bazama te traži podatak koji želimo obraditi. Za nastavak i poboljšanje straničenja može se uvesti lista indeksa baza podataka te se jednostavnim pretraživanjem liste može utvrditi samo jedna baza podataka koju trebamo učitati.