Zaštita elektroenergetskog sustava pomoću numeričkih releja serije SIPROTEC : završni rad - Šegović, Dora (D. Šegović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu detaljno su opisani numerički zaštitni uređaji Siemens SIPROTEC. Analizirani su i opisani osnovni principi zaštite elektroenergetskog sustava s naglaskom na primjenu komunikacijskih shema za povezivanje releja. Na primjeru numeričkog distantnog releja Siemens SIPROTEC 7SA611 i programske podrške DIGSI prikazan je postupak povezivanja i parametriranja prema zahtjevima stvarne elektroenergetske mreže. Nakon parametriranja numerički zaštitni uređaj je ispitan pomoću Omicronova uređaja CMC56. Puštanje u pogon numeričkih zaštitnih uređaja moguće je nakon pravilnog parametriranja i provedenog ispitivanja zaštitnog uređaja koje je dalo zadovoljavajuće rezultate.