Klasifikacija slika kućnih brojeva dubokim konvolucijskim modelima : završni rad - Šego, Ivan (I. Šego, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad započinje opisom općenito neuronskih mreža, neurona te njihove inspiracije. Nas- tavlja se opisom konvolucijskih neuronskih mreža te njihove primjene na klasifika- ciju objekta. U nastavku je dan pregled programskog okvira PyTorch. Nadalje, dani je prikaz rezultat implementirane konvolucijske neuronske mreža skupovima SVHN, MNIST te njihova programska implementacija. Dodatno, objašnjen je koncept nepri- jateljskih primjera te prikazan jedan konkretan neprijateljski primjer