Izrada grafičkog sučelja za upravljanje formacijom bespilotnih plovnih platformi : diplomski rad - Starčević, Jerko (J. Starčević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu izrađeno je grafičko sučelje pomoću programskog jezika Python. Takvo grafičko sučelje predstavlja dodatak (engl. plugin) programskom okruženju rqt u kojemu se izvodi. Rqt se koristi kako bi se u sklopu robotskog operacijskog sustava pokretalo grafičko sučelje koje se koristi za lokalizaciju bespilotnih plovnih platformi. Grafičko sučelje omogućava jednostavnije upravljanje fomacijom plovnih platoformi, ovisno o potrebama korisnika. Prikazivanjem karte te pojedine plovne platforme omogućen je jednostavan i brz pregled pozicije na kojima se platforme nalaze, te time i upravljanje njihovom trenutnom, odnosno željenom pozicijom.