Implementacija modela strateške igre : diplomski rad - Stanić, Marko (M. Stanić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Opisana problematika modeliranja strateških igara za više igrača s obzirom na uvjete igranja i izvedbu poteza. Istražene mogućnosti uporabe strojnog učenja u modeliranju računalnih igrača strateških igara i navedena postojeća rješenja. Ostvaren modularni programski sustav za simulaciju i prikaz strateške igre za više igrača. U sustav dodana mogućnost prikaza te proizvoljni model računalnog igrača. Ispitana učinkovitost postupaka strojnog učenja za oblikovanje računalnog igrača na primjeru strateške igre. Radu priloženi izvorni tekstovi programa, dobiveni rezultati uz potrebna objašnjenja i korištena literaturu.