Bin-packing problem : diplomski rad - Stanić, Fran (F. Stanić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Opisani su i analizirani osnovni egzaktni, heuristički i aproksimativni algoritmi za Bin-packing problem u jednoj i dvije dimenzije. Za Bin-packing problem u tri dimenzije dan je kratak pregled algoritama koji se koriste. Implementirana je programska podrška za rješavanje 1D i 2D problema opisanim algoritmima. Također je implementiran algoritam za pakiranje slika (tekstura) u jednu veću (engl. texture atlas), koja može rasti po potrebi. Takvo pakiranje slika često se koristi u razvoju videoigara, jer poboljšava performanse prikazivanja slika. Implementirani algoritmi evaluirani su na nasumično generiranim instancama problema, a rezultati su prezentirani te je na osnovu njih napravljena usporedba performansi algoritama.