Primjena tehnologije Cuda na implementaciju populacijskih optimizacijskih algoritama : završni rad - Smoković, Ivan (I. Smoković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Optimizacijski algoritmi uobicajeno su ra ˇ cunalno zahtjevni i podrazumijevaju in- ˇ krementalno modificiranje rješenja od loših pocetnih prema dobrim, a idealno optimal- ˇ nim. Populacijski algoritmi pri tome rade s mnogo prijedloga rješenja. S obzirom na njihovu korisnost u rješavanju raznolikih problema postoji vrlo velika motivacija za njihov razvoj. Ovaj rad predlaže implementaciju populacijskog genetskog algoritma visokih performansi korištenjem tehnologije CUDA.