Kontekstna provjera pravopisa temeljena na n-gramima : diplomski rad - Srdić, Ivan (I. Srdić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazano je da je, neovisno o složenosti hrvatskog jezika, moguće napraviti sustav za ispravak kontekstnih grešaka. Podjelom sustava na komponente omogućena je jednostavna nadogradnja postojeće implementacije. Korištenjem dobro poznatih klasifikatora i procjenitelja frekvencije s manjim optimizacijama i podjelom grešaka u confusion setove dobiven je sustav za kontekstnu provjeru pravopisa koji na primjeru korištenom u radu ima visoki F_1 = 0.95.